Powered by Blogger.
There was an error in this gadget
Puncak Perdana Puncak Di HAti Ku....~

Ok, kali ini, sy (Nur Fatihah) akn mnceritakan serba sedikit tentang UiTM Puncak Perdana. Sy belajar disana, jurusan Akaun Fast-Track. Ape tu Fast-Track ek ? Sy pon xtaw la cmne nk terang.... tp, pape pon jurusan ni best dan special la....ape y special sgt agak2 ? Akaun Fast-Track ni cepat. Diploma hanya 2 tahun, dan Degree hanya 2.5 shj. Kiteorg Prac waktu Degree t. Hurm, sy mghabiskan 2 taun pertama (Dip) sy di Puncak Perdana ni la....Walaupun kcik sgt, xstanding ngn Puncak Alam, sy tetap rase sronok blaja kat sana. Korg nk taw sbb ?? Jom....




(rumah sy di Puncak Perdana)

Cantik x rumah sy ? Sorry la, agak bersepah. Rumah ni, Uitm Puncak Perdana y sediakan. Sgt selesa. Smue lengkap lah. Smue perabot adew. Locker, cermin, meja belajar, kerusi, ampaian. Cme ampaian y disediakan sgt terhad. Rumah ni, xpyah sewa. Duduk situ free jep, cme kne daftar barang elektrik la. 1 barang RM10 satu sem. Antara brg elektrik y dibenarkan ialah, kipas angin, charger telepon bimbit, heater, laptop radio. And antara barangan elektrik larangan ialah periuk nasi. Kat kolej Puncak Perdana ni, kiteorg dilarang tok memasak sbb xdapur pon. Rumah y disediakn mcm apartment gak la. Adew 3 bilik, 2 toilet. Capacity 1 rumah ialah 8 org.

(inilah kje sy pd waktu lapang dlm kelas)

Kelas pon ok. Lengkap ngn penghawa dingin, meja dan krusi. Cme kelas kat Fakulti Puncak Perdana ni mcm bilik darjah, xmcm bilik kuliah y real.


(Aftas Futsal Night)

Ni la persatuan kiteorang (Aftas). Aftas stand for apew pon sy xingt. Tiap2 sem, kiteorg mesti wat program Aftas Futsal Night ni. Aftas Futsal Night ni diadakan kat Uitm induk S.alam sbb kat Puncak Perdana xde court y besar mcm kat Uitm induk. Sem 4 bru ni, Aftas anjur perlawanan futsal tok laki2 ni dodgeball tok prempuan. Korg nk taw main dodgeball tu cmne, carik kat google k. Sy xamik bhgian pon dlm perlawanan tersbut. Tp, sy tetap hadir tok beri smangat kat batch sy. Batch sy akhirnya memnangi hamper tempat ke-3 dlm perlawanan tersebut.


(RHB Trainer)

Time ni kiteorg kelas Bel 312. Sronok. Kiteorg kne jd wakil sesebuah company tok propose somethin. Sbelum presentation, kiteorg stress sgt2 sbb bnyk kje y perlu disiapkan. Pulak 2 , lecturer Bel312 kteorg ni, skekan kesempurnaan dlm sesuatu kje 2. Finally, group kiteorg dpt pujian dr lecturer. Rase usaha kiteorg berbaloi n lega sbb dah lpas present n ley focus tok bnde len plak.

(Pelajar AC110 3B)

Gmbar ini diambil semasa sy Part 3. Agak2 ley teka x mne 1 sy ??? Kwn2 sy smue best2, xde masalah. Kiteorg bnykannya dr MRSM. So, kiteorg dah didik dgn skolah y mmpunyai sistem y sme sblum ni, so...kiteorg ley jd 1 kpale. :)


(Pemandangan luar Kolej Puncak Perdana)

Inilah pmandangan luar rumah kiteorg.


(Uitm Kampus Puncak Perdana)

ok, sampai sni jep la. Pnat nk tlis pnjang2 n pk bnyk2. heheheh....y pnting, bg sape2 y dpt mneruskan pgajian kat Uitm Kampus Puncak Perdana ni, jngn la mnyesal sbb UiTm Kampus Perdana xdew la steruk y kowg jangkakan.

0 comments:

Post a Comment